Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ανανεώνονται οι όροι της Wise

 

Ανανεώνονται οι όροι της Wise

 

Γράφει ο Αυγερινός Β.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές εταιρείες, ψηφιακές τράπεζες, ιδρύματα ηλεκτρονικών συναλλαγών κλπ. τις έχει πιάσει η μανία να αναπροσαρμόσουν και να ενημερώσουν τους όρους & τις προϋποθέσεις συναλλαγών με τους πελάτες τους.   Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε η Wise, για την οποία έχουμε μιλήσει και σε προηγούμενο άρθρο και έχουμε εξηγήσει ότι παρέχει σε κάθε πελάτη της έναν πολύ χρήσιμο λογαριασμό πολλαπλών νομισμάτων, εύκολη και με πολύ χαμηλό κόστος μεταφορά χρημάτων σε διαφορετικές περιοχές, κράτη κλπ., φυσική ή ψηφιακή κάρτα συναλλαγών και άλλα.

Ανανέωση της Συμφωνίας Πελατών.  Η Wise πιστεύει στην απόλυτη διαφάνεια, όχι μόνο στο προϊόν τους, αλλά και στους όρους και τις προϋποθέσεις τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενημερώνουν τις περιγραφές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους στο Συμφωνητικό Πελατών τους, και τις καθιστούν σαφείς και ευκολότερες στην χρήση τους.

Αυτές οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ περίπου από 1 Ιουνίου 2024. Όσοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Wise μετά την ημερομηνία αυτήν, σημαίνει ότι συμφωνούν με τις ανανεώσεις. Σε περίπτωση που κάποιοι δεν συμφωνήσουν με αυτές τις αλλαγές, έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβασή τους, χωρίς καμία επιβάρυνση, μέσα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Απλοποιημένη γλώσσα.  Απλοποιήθηκε η γλώσσα στη συμφωνία, και έγινε πιο σαφήε και συνοπτική.

Συμφωνία χωριστού επαγγελματικού λογαριασμού. Δημιουργήθηκαν ξεχωριστές συμφωνίες για επαγγελματικούς και προσωπικούς λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη διαφάνεια για τους πελάτες της Wise Business κατά την αποστολή και τη λήψη πληρωμών.

Αναθεωρημένα σενάρια κλεισίματος λογαριασμού. Ενημερώθηκε η λίστα με τις περιπτώσεις στις οποίες ενδέχεται η Wise να κλείση ή να αναστείλη το προφίλ ή τον λογαριασμό κάποιου πελάτη. Είναι πλέον πιο ξεκάθαρο να δεί κανείς τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει με τον λογαριασμό του.

Υπολογισμοί δυναμικής φόρτισης. Όταν υπάρχει αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενδέχεται να εμφανιστή μία ξεχωριστή προμήθεια ή χρέωση, που θα αντικατοπτρίζει το πραγματικό κόστος της μεταφοράς χρημάτων. Αυτό θα επιτρέψει στους πεάτες της Wise να διατηρήσουν τα χρήματά τους σε κίνηση ακόμα κι αν στέλνωνται προς ή από πολύ ασταθή νομίσματα.

Ολη η νέα συμφωνία αναλυτικά βρίσκεται βεβαίως στην ιστοσελίδα της Wise, όπου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δή όλες τις αλλαγές με λεπτομέρειες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.