Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Νέα για το πρόγραμμα «Ιρις»

 

Νέα για το πρόγραμμα «Ιρις»

 

Γράφει ο Αυγερινός Β.

 

Το ελληνικό πρόγραμμα διατραπεζικών πληρωμών και μεταφορών «Ίρις» έχει ελληνικώτατο όνομα, αλλά σαν ηλίθιοι ξενομανείς Νεοέλληνες που είμαστε, θέλουμε να το ονομάζουμε με ...αγγλόφωνη προφορά, «άιρις πέημεντ» (IRIS payment)!  Γενικά στην ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας τα pay...

Τέλος πάντων στο πρόγραμμα αυτό («Ίρις») εδώ και χρόνια συμμετείχαν μόνον οι 4 βασικές ή συστημικές τράπεζες Εθνική, Άλφα, Γιούρομπανκ και Πειραιώς.  Επιτέλους εδώ και λίγες εβδομάδες άρχισε η συμμετοχή και κάποιων ακόμη τραπεζών, της Τραπέζης Αττικής, της Optima Bank και της Viva Wallet.

Προς το παρόν πάντως μόνον στην τράπεζα Όπτιμα η υπηρεσία λειτουργεί σωστά και ολωκληρωμένα για τους ιδιώτες πελάτες.  Στις άλλες δύο η εφαρμογή του προγράμματος είναι κάπως παράξενη και ελλιπής.  Στην τράπεζα Αττικής μπορείς μονον να λαμβάνης χρήματα από την «Ίριδα», αλλά όχι να στέλνῃς.  Στην Βίβα Γουόλλετ αντιθέτως μπορείς μόνον να στέλνης και όχι να λαμβάνης.

Τέλος πάντων ελπίζουμε άμεσα το σύστημα να λειτουργήση ολοκληρωμένο και στις δύο παραπάνω τράπεζες, ενώ ευχόμαστε σύντομα να ενταχθούν σ’ αυτό και όλες οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες όπως η Χανίων, η Ηπείρου, η Παγκρήτια κλπ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.