Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Αλλαγές στους όρους της Curve

 

Αλλαγές στους όρους της Curve

 

Γράφει ο Αυγερινός Β.

 

H Curve είναι ένα ίδρυμα ηλεκτρονικών συναλλαγών με έδρα αρχικά την Αγγλία, αλλά μετα την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκη Ένωση ιδρύθηκε από το 2022 η Curve Europe UAB, με έδρα την Λιθουανία και αδειοδοτημένη από την κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας.  Με βάσι την άδειά της παρέχει στους εγγεγραμμένους χρήστες της την Curve Card (κάρτα χρηματικών συναλλαγών) που συνδέεται με τραπεζικές κάρτες που εκδίδονται στον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο)

Πρίν από λίγες ημέρες η Curve προχώρησε σε μερικές τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα συνδρομών για τους χρήστες στον ΕΟΧ και φυσικά φρόντισε να ειδοποιήση λεπτομερώς τους πελάτες της με email.  Αυτά να τα βλέπουν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αλλάζουν τα τιμολόγιά τους κάθε 15 ή και κάθε 10 ημέρες και απλώς αναρτούν τον νέο τιμοκατάλογο στην ιστοσελίδα τους, σε δυσθεώρητο σημείο! χωρίς να ενημερώνουν κανέναν!

Ας δούμε όμως τις κυριώτερες αλλαγές που επέφερε η Curve στους όρους της.

Επαναφορά ορίων. Μερικοί μήνες έχουν περισσότερες από 30 ημέρες, μερικοί μήνες έχουν λιγότερες – μπορεί να είναι δύσκολο να το παρακολουθούν οι απλοί πολίτες. Ύστρεα από σχόλια πελατών που δέχτηκε η Curve, καθιερώνει η επαναφορά των ορίων συναλλαγών των καρτών της να γίνεται την πρώτη κάθε ημερολογιακού μήνα. Ανετα!

Ποιά όρια;  Οι πελάτες της Curve θα έχουν διαφορετικά όρια συναλλαγών ανάλογα με το σχέδιο-πρόγραμμα Curve στο οποίο βρίσκεται ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση οι ακόλουθες χρεώσεις συναλλαγής θα υπολογίζονται πλέον σε μηνιαία βάση.

• Τέλη Ανάληψης ΑΤΜ

• Χρέωση μετατροπής νομίσματος (Όσοι είναι πελάτες του Curve Metal, μπορούν να επωφεληθούν από συναλλαγές μετατροπής νομισμάτων χωρίς χρέωση έως 100.000 € ανά ημερολογιακό έτος.)

• Τέλη Ανάληψης ΑΤΜ εξωτερικού

• Τέλος Curve Fronted

• Τέλος Χρηματοδότησης με εμπορική κάρτα

• Τέλος Διεθνούς Χρηματοδότησης

Χρέωση μετατροπής νομίσματος Σαββατοκύριακου.  Στους νέους όρους διευκρινίστηκε επίσης ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το τέλος μετατροπής νομίσματος το Σαββατοκύριακο για αγορές και αναλήψεις από ATM κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ή των επίσημων αργιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προσοχή, μία προμήθεια Σαββατοκύριακου ισχύει μόνο εάν ο πελάτης ξοδεύει σε νόμισμα διαφορετικό από GBP, EUR ή USD.

Εάν το νόμισμα της πηγής πληρωμής και η συναλλαγή (δηλαδή το νόμισμα στο σημείο πώλησης) που κάνουν είναι διαφορετικά:

• Δεν θα εφαρμόσουν προμήθεια μετατροπής νομίσματος το Σαββατοκύριακο επιπλέον της προμήθειας μετατροπής νομίσματος ή των προμηθειών ανάληψης από ΑΤΜ εξωτερικού, όπου το νόμισμα της συναλλαγής (δηλ. το νόμισμα στο σημείο πώλησης) είναι EUR, GBP ή USD.

• Χρεώνουν 1% προμήθεια μετατροπής νομίσματος το Σαββατοκύριακο επιπλέον της προμήθειας μετατροπής νομίσματος ή των προμηθειών ανάληψης από ATM εξωτερικού, όπου το νόμισμα της συναλλαγής (δηλ. το νόμισμα στο σημείο πώλησης) είναι σε οποιοδήποτε νόμισμα εκτός από EUR, GBP ή USD .

Επιστροφή χρημάτων.  Εάν κάποιος είναι πελάτης του Curve Black, μπορεί να κερδίσετε 1% επιστροφή μετρητών μέχρι και σε 6 πωλητές λιανικής, ενώ εάν είναι πελάτης του Curve Metal, μέχρι και σε 12 λιανοπωλητές.

Τι πρέπει να κάνουν οι πελάτες τής Curve; Δεδομένου ότι οι παραπάνω αλλαγές είναι όλες είτε σαφώς υπέρ των πελατών είτε διευκρινιστικού χαρακτήρα, θα εφαρμοστούν με άμεση ισχύ (ήδη δηλαδή εφαρμόζονται). Εάν κάποιοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αλλαγές αυτές και επιθυμούν να κλείσουν τον λογαριασμό τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Curve για την σχετική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.