Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Χρήσιμα μυστικά για ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

 

Χρήσιμα μυστικά για ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

 

Γράφει ο Αυγερινός Β.

 

Η τράπεζα Optima Bank μάς ενημερώνει για το πώς μπορούμε να προσέχουμε, όταν κάνουμε χρηματικές συναλλαγές στο διαδίκτυο.  Να θυμάστε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά! Συνεχίστε να πραγματοποιείτε τις online αγορές σας, δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες που έχουν σημασία για την ασφάλειά σας.​​​​​​​ Δείτε στην συνέχεια τις κυριότερες συμβουλές τους. 

 

1. Δώστε προσοχή στη γλώσσα. Πρøσφορå -60% σε 12お.

Εάν η σελίδα είναι γεμάτη ορθογραφικά, βασικά γραμματικά λάθη ή στοιχεία άλλων αλφαβήτων, πρόκειται για απάτη.

2. Διεύθυνση, τηλέφωνο, email.  Σε πολλά ψεύτικα e-shops, οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι ανύπαρκτες και αν δεν μπορείτε να τις βρείτε, πρέπει να είστε επιφυλακτικοί.

3. ΤΟP BRANDS, ΟΛΑ -80%.  Το βασικό χαρακτηριστικό των περισσότερων ψεύτικων e-shop είναι η πώληση φθηνών επώνυμων προϊόντων.

4. Social media λογαριασμοί. Αναζητήστε τα εικονίδια των social media στο site για να διαπιστώσετε αν όντως συνδέονται με επίσημες σελίδες του brand.

5. Διεύθυνση σελίδας http://  Βεβαιωθείτε ότι στο στάδιο πληρωμής, η διεύθυνση της σελίδας ξεκινά με "🔒 https: //", για την ασφαλή κρυπτογράφηση των δεδομένων.

6. Δωρεάν δημόσιο WiFi.  Τα δημόσια δίκτυα δεν είναι ασφαλή και μπορεί να παρακολουθούνται. Προτιμήστε να συνδέεστε σε ασφαλή, ιδιωτικά δίκτυα.

 

Εκτός από τις παραπάνω συμβουλές η Optima Bank φροντίζει παράλληλα μέσα από τα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας για την ασφάλεια των πελατών της με τις παρακάτω αναβαθμισμένες λειτουργίες.

1. Kill Switch. Mε το πάτημα ενός κουμπιού (Kill Switch) ο πελάτης τής Optima Bank κλειδώνει προσωρινά την πρόσβαση στα ψηφιακά κανάλια, τις χρεωστικές και τις πιστωτικές του κάρτες καθώς και τις συναλλαγές του σε ATM.

2. Εύκολη διαχείριση των τραπεζικών καρτών.  Αν ο πελάτης τής Optima Bank παρατηρήση κάποια ύποπτη δραστηριότητα στις χρεωστικές και στις πιστωτικές του κάρτες, μπορεί να τις κλειδώση προσωρινά ή και να τις ακυρώση με άμεση επανέκδοση.

3. Συναλλαγές με επιπρόσθετο μηχανισμό ασφαλείας.  Για την ολοκλήρωση μεταφορών άνω των €1.000 αποστέλλεται στο e-mail του πελάτη κωδικός μιας χρήσεως (OTP) απο την τράπεζα.

4. Αλλαγή ορίου μεταφορών.  Ο πελάτης τής Optima Bank μπορεί ανά πάσα στιγμή να αυξήση ή να μειώση το ημερήσιο όριο μεταφορών του. Για λόγους ασφαλείας καλό είναι να διατηρούμε ένα χαμηλό ημερήσιο όριο μεταφορών, το οποίο να καλύπτη τις καθημερινές συναλλαγές μας.

5. Μεγαλύτερος έλεγχος σε συναλλαγές εξωτερικού.  Ο πελάτης τής Optima Bank μπορεί να ενεργοποιήση ή να απενεργοποιήση τις μεταφορές κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού.

 

(19/3/2024)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.