Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Νέες υπηρεσίες στην ηλεκτρονική τραπεζική τής Alpha Bank

 

Νέες υπηρεσίες στην ηλεκτρονική τραπεζική

τής Alpha Bank

 

Γράφει ο Αυγερινός Β.

 

Αυτόν τον μήνα η Alpha Bank ενημέρωσε το κοινό ότι προστέθηκαν στο e-Banking νέες δυνατότητες και προϊόντα με σκοπό να απλοποιήσουν την καθημερινότητά μας και να μας επιτρέψουν να πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας με ασφάλεια και ταχύτητα.

Αφού δηλαδή όλες οι βασικές ή συστημικές τράπεζες έχουν γίνει απλησίαστες και απρόσιτες για τον απλό πολίτη, αφού δεν έχουν ούτε ένα ημέϊλ επικοινωνίας ούτε στο τηλέφωνο μπορείς να τους βρείς ούτε τα υποκαταστήματα απαντάνε στις κλήσεις μας, έχουν όμως τα λεφτά μας και τα διαχειρίζονται αυτοί για μάς, χωρίς να μάς επιτρέπουν να έχουμε άμεση ενημέρωση και επαφή (πιο απρόσιτες και από τα αγιορείτικα μοναστήρια έχουν γίνει οι καλές μας οι τράπεζες), τώρα σου λένε ότι σε «διευκολύνουν» μέσω του διαδικτύου.  Εφαρμόζουν δηλαδή την παροιμία «Πρώτα να σε κάψω, Γιάννη, και μετά να σε αλείψω να γειάνη»!

Τέλος πάντων οι νέες δυνατότητες του e-Banking της Alpha Bank είναι, λέει, οι ακόλουθες.

1. Διαχείριση λογαριασμών. Μπορούνε, λέει, οι πελάτες τις τράπεζας να ενεργοποιούν ξανά έναν «ακίνητο» λογαριασμό τους (εννοούν αδρανή λογαριασμό, αλλά τόσα ελληνικά ξέρουν) ή να κλείνουν έναν ενεργό λογαριασμό τους εύκολα, online, από το φορητό τους τηλέφωνο (που πρέπει να είναι υποχρεωτικὰ σμάρτφων κόστους 200 € και άνω) ή από τον υπολογιστή τους.

2. Ραντεβού με την τράπεζα. Την υπηρεσία την ονομάζουν myAlpha RDV και υποτίθεται ότι ο πελάτης μπορεί να κλείσει το ραντεβού του online, ώστε να εξυπηρετηθεί είτε σε κατάστημα της επιλογής του είτε με βιντεοκλήση.

3. Απόκτηση πιστωτικής κάρτας. Ο πελάτης μπορεί να αποκτήση πιστωτική κάρτα της Alpha Bank μέσα σε λίγα λεπτά, με 100% ψηφιακή διαδικασία, και μάλιστα χωρίς να χρειαστή να «ανεβάση» δικαιολογητικά.

4. Πλεονεκτήματα πελατών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που το λένε myAlpha Benefit.  Με αυτό υποτίθεται ότι οι πελάτες, αφού επιλέξουν 1 από τα 3 διαθέσιμα προγράμματα παροχών του Προγράμματος myAlpha Benefit, μπορούν να δουν κάποια μείωση στα έξοδα των συναλλαγών τους.  Δηλαδή τους πληρώνεις, για να κάμουν έκπτωση στα έξοδα που σε χρεώνουν με αισχρό και νταβατζήδικο τρόπο!  Σα δεν ντρέπονται!  Για κορόιδα ψάχνουν!

 5. myAlpha Vibe.  Είναι, λέει, «ο πιο εύκολος τρόπος» για εναν γονιό να δίνη χαρτζιλίκι στο παιδί του online, διατηρώντας τον έλεγχο μόνο από το «κινητό» του (δηλαδή το φορητό του τηλέφωνο που θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά σμάρτφων κόστους 200 € και άνω), ενώ δεν μπορεί να το ελέγξει από τον υπολογιστή του! 

6. Άνοιγμα Λογαριασμού Μισθοδοσίας.  Ο πελάτης μπορεί να ανοίξη λογαριασμό μισθοδοσίας χωρίς επίσκεψη σε τραπεζικό Κατάστημα, «από την άνεση του σπιτιού του».  Εμένα μου λες!

7. Ενημέρωση με διαδικτυακά βίντεο.  Το λένε κι αυτό με ελληνικώτατο όνομα, How to videos!  Οι κακόμοιροι οι πελάτες της Alpha Bank έχουν το ξεχωριστό και ιδιαίτερο προνόμιο, μόνο αυτοί σε όλον τον κόσμο, νὰ βλέπουν στην ιστοσελίδα της τράπεζας μέσα από εύχρηστα how to videos (επειδή το «εύχρηστα βίντεο» μπορούν να μην το καταλαβαίνουμε, μας το μεταφράζει σε πιο απλά ελληνικά ως «how to videos»), πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργικότητες του e-Banking, όπως για παράδειγμα πώς να ανακτήσουν το username ή το password (αν το χάσουν ή το ξεχάσουν), πώς να πραγματοποιήσουν πληρωμές, πώς να διαχειριστούν τις κάρτες τους κ.ά.

Όλες αυτές τις «σπουδαίες» δυνατότητες και υπηρεσίες οι τυχεροί πελάτες της Alpha Bank μπορούν να τις ανακαλύψουν είτε μέσα από το myAlpha Web είτε με το myAlpha Mobile! Ά ρε τυχεράκηδες!

Δεν μου λέτε, αγαπητοί εγκέφαλοι της Alpha Bank, έχετε ακούσει να γίνεται λόγος για υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και για το ότι η χώρα μας έχει τον πιο γηρασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη; Ότι στην χώρα μας οι άνθρωποι 60, 70, 80 ετών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο;

Ξέρετε πόσες χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους σε τέτοιες ηλικίες αγνοούν εντελώς ή αδυνατούν να χειριστούν υπολογιστή, διαδίκτυο, σμάρτφων και άλλα τέτοια.  Τί θα γίνη με αυτούς;  Δεν θα τους εξυπηρετήσετε;  Πώς θα κλείσουν ραντεβού αυτοί οι άνθρωποι; Πώς θα στείλουν ένα χαρτζηλίκι δώρο στο εγγόνι τους, χωρίς να τους χρεώνετε παρανόμως και αισχρώς;  Τις καταθέσεις τους όμως θέλετε να τις έχετε, έτσι;  Ντροπή σας, ντροπή σας, και πάλι ντροπή σας!

Όσο για την υπηρεσία για το χαρτζηλίκι, εκείνο που αποφεύγουν επιμελώς να γράψουν στις «ενημερωτικές» αναφορές τους και στις ιστοσελίδες τους είναι το κόστος του προγράμματος (myAlpha Vibe), το οποίο στην πραγματικότητα είναι μία προπληρωμένη ψηφιακή Mastercard.  Δεν αναγράφουν το κόστος, διότι σε θεωρούν κορόϊδο, υποψήφιο θύμα, ηλίθιο, βλάκα, ανεγκέφαλο, θέλουν να σε εξαπατήσουν με ωραίες υποσχέσεις. 

Λοιπόν το κόστος του προγράμματος το έχουν κρυμμένο σε έναν τιμοκατάλογό τους, που θέλει να είσαι «ψαγμενος», να μπορείς να χειριστής την ιστοσελίδα τους, για να τον βρης.  Κατάλαβες;

Το κόστος λοιπόν για ένα παιδί είναι 1,99 € πάγιο το μήνα, δηλαδή σχεδόν 24 € τον χρόνο! και χωρίς να σου εκδίδουν φυσική κάρτα, έτσι;  Και δεν τα δίνεις στο παιδί αυτά τα χρήματα; Χαζός είσαι που θα τα δώσης στην τράπεζα;  Και για 2-4 παιδιά το κόστος είναι 2,99 € πάγιο το μήνα, δηλαδή σχεδόν 36 € τον χρόνο!  Πολύτεκνοι πάνω από 4 παιδιά, απαγορεύονται!  Τι το περάσαμε εδώ πέρα!  Παιδική χαρά;

Λοιπόν όποιος έχει ανήλικο παιδί και ενδιαφέρεται να του δίνει χαρτζηλίκι μέσω τράπεζας, του έχω νέα.  Δωρεάν τέτοιο πρόγραμμα για 1 ή 2 παιδιά έχει η Revolut!  Και με κάρτα φυσική, όχι μόνον ψηφιακή.  Θα πληρώσης κάπου 10 € για τη φυσική κάρτα και τίποτε άλλο για 5 ολόκληρα χρόνια.  Ενω στην καλή μας την Alpha Bank για το ίδιο χρονικό διάστημα θα πληρώσης συνολικά 108 €! (αφαιρώ το πρώτο εξάμηνο που το έχουν δωρεάν).  Κατάλαβες πώς σού τα μασάνε λίγα λίγα;

Και αν έχης παιδί που είναι φοιτητής σε άλλη πόλη ή σε άλλη χώρα, πάλι υπάρχει εύκολη και οικονομική λύση.  Ανοίγεις πανεύκολα λογαριασμό σε μία ευρωπαϊκη ψηφιακή τράπεζα, όπως Revolut, Wise, iCard, κλπ. (και πάλι χρειάζεται να εχης οπωσδήποτε σμάρτφων, αλλά αυτές είναι πραγματικές ψηφιακές τράπεζες, δεν έχουν φυσικά καταστήματα πουθενά), και παραγγέλνεις και μία δεύτερη φυσική κάρτα με μικρό εφάπαξ κόστος (μηδενικό σε κάποιες περιπτώσεις), την οποία την δίνεις στο παιδί σου να την έχη, χωρις άλλες χρεώσεις, και ξεγνοιάζεις.

Και επειδή οι φοιτητές είναι ενήλικες (από 17 ετὠν και πάνω), μπορείτε φυσικά να ανοίξετε κοινό τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του γονιού και του παιδιού, να πάρη το παιδί την φυσική κάρτα του που δικαιούται, και να του βάζης τακτικά χρήματα για τις σπουδές του. Σαχλαμάρες με δήθεν διευκολύνσεις από τις ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται.  Απευθύνονται αποκλειστικά σε ηλίθιους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.