Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Συγχωνεύσεις...

 

Συγχωνεύσεις...

 

Γράφει ο Αυγερινός Β.


 Σε μία παλαιότερη δημοσίευσί μου στις 14 Νοεμβρίου 2021 σχολίαζα την τότε προαναγγελθείσα συγχώνευση δύο τραπεζών, της Παγκρήτιας και της Τράπεζας Χανίων, και διετύπωνα κάποιες εύλογες απορίες για το επικείμενο γεγονός.

Τελικά ούτε προφήτης να ήμουν!  Η συγχώνευση εκείνη δεν πραγματοποιήθηκε!  Έγιναν όμως άλλες συγχωνεύσεις.

Η HSBC ουσιαστικά εγκατέλειψε την Ελλάδα, σταμάτησε τις τραπεζικές της δραστηριότητες εδώ. Πολύ παράξενη τράπεζα.  Σε όλη την διάρκεια της υπερδεκαετούς κρίσεως διατηρούσε  τραπεζικά υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Μόλις άρχισε η ελληνική οικονομία να μπαίνει σε κάποια μικρή τάξη, η HSBC σηκώθηκε κι έφυγε!  Αυτό πάει να πή «ψήφος εμπιστοσύνης» σε μία αναδυόμενη οικονομία από έναν παγκόσμιο οικονομικό κολοσσό!

Τα υποκαταστήματα της HSBC εντάχθηκαν οργανικά στην Παγκρήτια Τράπεζα. Η οποία Παγκρήτια απορρόφησε και κάποια μικρή συνεταιριστική τράπεζα της Βορείου Ελλάδος, που ήταν σε κακό χάλι!

Τώρα η Παγκρήτια λένε ότι έχει βάλει πλώρη για συγχώνευση με την Τράπεζα Αττικής.  Εδώ θα είμαστε, ελπίζω, και θα σχολιάσουμε καταλλήλως.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.