Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Κερδίστε τόκους από την Ν26

 

Κερδίστε τόκους από την Ν26

 

Γράφει ο Αυγερινός Β.

 

Η N26 Bank AG είναι μία ψηφιακή γερμανική τράπεζα με έδρα το Βερολίνο και δραστηριότητα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Είναι μία πολύ γνωστή ηλεκτρονική τράπεζα στην χώρα μας και αγαπημένη επιλογή πολλών Ελλήνων.  Μόλις πρίν από λίγες ημέρες η N26 ανακοίνωσε ότι προσφέρει πλέον τόκο στις καταθέσεις των πελατών της, και μάλιστα με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο.

Στην N26 Bank μπορείτε να κερδίσετε έως και 4% επιτόκιο ετησίως σε όλες τις αποταμιεύσεις σας.  Τα επιτόκια είναι κυμαινόμενα και επιπλέον ποικίλλουν ανάλογα με το είδος λογαριασμού που διατηρεί κανείς στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Η N26 Bank προσφέρει 4 είδη λογαριασμών: τον Standard, που είναι εντελώς δωρεάν, και τους Smart, You και Metal, που ειναι με συνδρομή.  Η υψηλότερη συνδρομή είναι φυσικά για τον λογαριασμό Metal, ο οποιος όμως δίνει και τα περισσότερα προνόμια και διευκολύνσεις στον κάτοχό του.

Το ετήσιο επιτόκιο που προσφέρει η N26 Bank είναι 2,8% για τους λογαριασμούς Standard, Smart και You, και το προνομιακό 4% για τον λογαριασμό Metal.  Λάβετε υπόψη ότι οι κανονικές τιμές ανά συνδρομητικό λογαριασμό υπόκεινται σε αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Τι θα λέγατε λοιπόν να κερδίζετε χρήματα, ενώ αποταμιεύετε χρήματα; Ακόμη και με έναν απλό και δωρεάν λογαριασμό N26 Standard, μπορείτε τώρα να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις σας με επιτόκιο 2,8%, — και βουτήξτε σε αυτό όποτε θέλετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάμετε είναι να ανοίξετε έναν λογαριασμό N26 Instant Savings (Άμεσης Αποταμίευσης), χωρίς επιπλέον κόστος.

Ναι, σωστά διαβάσατε!  Αυτή η προσφορά είναι διαθέσιμη χωρίς κανένα απολύτως κόστος μέσω της εφαρμογής N26, την οποία έτσι κι αλλιώς την έχετε εγκατεστημένη στο σμάρτφων, διότι όλες αυτές οι ηλεκτρονικές τράπεζες λειτουργούν αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο.  Το πρόγραμμα προσφέρεται εντελώς δωρεάν στις χώρες Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλλανδία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Προτογαλία, Σλοβακία, και Σλοβενία.

Ξεκινήστε λοιπόν να κερδίζετε τόκους!  Η αποταμίευση απλώς σάς ανταμείβει περισσότερο! Το άνοιγμα του λογαριασμού σας Instant Savings N26 είναι εύκολο. Είτε έχετε δωρεάν λογαριασμό N26 είτε premium, μπορείτε να βρείτε την επιλογή Instant Savings (Άμεση αποταμίευση) στην καρτέλα Finances (Οικονομικά) της εφαρμογής N26 στην ενότητα“Savings” ("Αποταμίευση").  Συμβουλή: βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής.

Απολαύστε πλήρη ευελιξία. Καταθέστε οποιοδήποτε ποσό όσο συχνά θέλετε και αποσύρετε τα χρήματά σας ανά πάσα στιγμή. Το N26 Instant Savings είναι ένας πλήρως ευέλικτος κανονικός λογαριασμός ταμιευτηρίου, ώστε να μπορείτε να καταθέτετε ή να αποσύρετε οποιοδήποτε ποσό ανά πάσα στιγμή — χωρίς δεσμεύσεις.  Δεν είναι προθεσμιακός λογαριασμός. Τα χρήματά σας δεν είναι δεσμευμένα, «κλειστά», αλλά παραμένουν εντελώς ελεύθερα και μπορείτε να τα αποσύρετε όποτε θέλετε, συνολικά ή εν μέρει, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.

Κερδίστε κάθε μήνα. Δεν χρειάζεται να περιμένετε. Οι τόκοι σας υπολογίζονται καθημερινά και καταβάλλονται μηνιαίως. Ο ακαθάριστος τόκος που κερδίζετε υπολογίζεται αυτόματα και καταβάλλεται στον λογαριασμό σας Instant Savings την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα. Εάν μάλιστα διατηρήσετε τον καταβεβλημένο τόκο στον λογαριασμό σας Instant Savings N26, τότε στους επόμενους μήνες θα κερδίζετε τόκους και από τους τόκους που έχετε ήδη κερδίσει!

Θέλετε να δώσετε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις αποταμιεύσεις σας; Κάντε αναβάθμιση σε N26 Metal, για να κερδίσετε επιτόκιο 4% με τα χρήματα στο N26 Instant Savings — και απολαύστε όλα τα προνόμια του πιο premium τραπεζικού λογαριασμού τής N26 Bank.

Λάβετε υπόψη ότι οι κανονικές τιμές ανά ειδος λογαριασμού υπόκεινται σε αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Τα επιτόκια είναι κυμαινόμενα και ενδέχεται να αλλάξουν στο μέλλον.

Τα χρήματά σας προστατεύονται. Η N26 είναι μια γερμανική τράπεζα με πλήρη άδεια. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα στους τραπεζικούς της λογαριασμούς — συμπεριλαμβανομένου του N26 Instant Savingsπροστατεύονται έως και 100.000 € από το Γερμανικό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων.

Αυτοματοποίηση; Εξαιρετική.  Η αύξηση των χρημάτων σας είναι ακόμα πιο εύκολη, όταν αυτοματοποιείτε τις αποταμιεύσεις σας. Με τους κανόνες και τους στόχους N26 (διαθέσιμοι για όλους τους πελάτες) ή το N26 Income Sorter and Round-ups (διαθέσιμες για πελάτες N26 Smart, You και Metal) μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα μεταφέροντας αυτόματα χρήματα μεταξύ του κύριου λογαριασμού σας και του λογαριασμού ταμιευτηρίου σας. Είναι ένας εξαιρετικός πρακτικός τρόπος, για να ξεκινήσετε τις αποταμιεύσεις σας.

Προσοχή, οι τόκοι φορολογούνται! Ναί. Γενικά, οι τόκοι που κερδίζετε στον λογαριασμό σας Instant Savings N26 φορολογούνται στην χώρα όπου είστε φορολογικός κάτοικος. Η τράπεζα N26 δεν θα παρακρατήσει φόρους από τους τόκους που κερδίζετε, επομένως ελέγξτε τους φορολογικούς κανονισμούς στη χώρα σας και προγραμματίστε ανάλογα. Για λογιστικούς σκοπούς, θα μπορείτε να δείτε το συνολικό επιτόκιο που κερδίσατε στην κατάσταση υπολοίπου Instant Savings N26. Λάβετε υπόψη σας επίσης ότι, εάν τυχόν μετακομίσετε στη Γερμανία, θα ισχύουν οι γερμανικές απαιτήσεις παρακράτησης φόρου.

Τέλος ας σημειωθή ότι η N26 Bank είναι η δεύτερη ψηφιακή τράπεζα στην Ευρώπη που προσφέρει τόκους στους πελάτες της.  Είχε προηγηθή λίγους μήνες πριν η Wise!  Και τα επιτόκια που προσφέρουν είναι πολύ καλά, συνήθως υψηλότερα από αυτα που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ακόμη και στους προθεσμιακούς λογαριασμούς δίνουν κάτι εξευτελιστικά επιτόκια της τάξεως του 0,50% ή 0,75% ή το πολύ 1%! Σε πολύ λίγες  περιπτώσεις να δώσουν άντε μέχρι 2%, και φυσικά σου έχουν τα χρήματά σου δεσμευμένα.  Ενώ εδώ οι ευρωπαϊκές ψηφιακές τράπεζες προσφέρουν 2,8% ακόμη ας είναι και λίγα € η κατάθεση, και τα χρήματά σου εντελώς ελεύθερα.

Ας τα βλέπουν αυτα οι Έλληνες καταθέτες, και ας ξυπνήσουν!  Ας καταλάβουν τι τους συμφέρει και πού πρέπει να κρατούν τις αποταμιεύσεις τους!  Και ας τα βλέπουν αυτά και οι εγχώριες τράπεζες και ας αλλάξουν νοοτροπία.  Αλλιώς προβλέπω σύντομα οι ελληνικές καταθεσεις να φεύγουν ομαδικά έξω από την χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.