Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αλλαγές στους νομικούς όρους της PayPal

 

Αλλαγές στους νομικούς όρους της PayPal

 

Γράφει ο Αυγερινός Β.

 

Η PayPal είναι ένα γνωστό παγκόσμιο οικονομικό ίδρυμα μεταφοράς χρημάτων και ηλεκτρονικών πληρωμών, το οποίο δρατηριοποιείται στον χώρο με μεγάλη επιτυχία εδώ και 25 χρόνια.  Το κέντρο της για την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο Λουξεμβούργο.  

Η PayPal ενημερώνει τους πελάτες της στην Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μάλτα, Λιθουανία, και 7 ακόμη χώρες ότι θα γίνουν ορισμένες αλλαγές στις νομικές συμφωνίες με τους πελάτες-χρήστε της υπηρεσίες σ᾿ αυτές τις χώρες. Παρακάτω αναφέρονται κάποιες από τις κυριώτερες αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αυτόματα κατά τις ημερομηνίες έναρξης ισχύος που αναγράφονται στην συνέχεια.

Από τις 15 Απριλίου 2024 γίνονται τροποποιήσεις στη Δήλωση απορρήτου για τις Υπηρεσίες PayPal.  Η εταιρεία προσφέρει πλέον την παρακολούθηση πακέτων ως μέρος των υπηρεσιών PayPal και ενημερώνει τη δήλωση απορρήτου της, για να διευκρινίση ότι ενδέχεται να λάβη στοιχεία παρακολούθησης πακέτων από προμηθευτές, όταν οι πελάτες πληρώνουν μέσω PayPal, ή από το email, όταν παρέχουν τη συγκατάθεσή τους.

Από τις 28 Μαΐου 2024 αφαιρείται η SOFORT από εναλλακτική μέθοδος πληρωμής και διαγράφονται οι σχετικοί όροι.

Από τις 28 Μαΐου 2024 γίνονται τροποποιήσεις στη Συμφωνία χρήστη PayPal και αποσαφηνίζονται οι όροι της ενότητας φόρων και πληροφόρησης και οι όροι μετατροπής συναλλάγματος.

Από τις 28 Μαΐου 2024 γίνονται τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα προστασίας αγοραστή PayPal, το οποίο αναθεωρείται, για να εξαιρεθούν τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) από τις προϋποθέσεις καταλληλότητας.

Από τις 28 Μαΐου 2024 γίνονται τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα προστασίας πωλητή της PayPal, για να εξαιρεθούν από τις προϋποθέσεις καταλληλότητας τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) με ποσό συναλλαγής: 10.000,01 USD και άνω (ή ισοδύναμη αξία στο τοπικό νόμισμα όπως υπολογίζεται τη στιγμή της συναλλαγής), 10.000,00 USD και κάτω (ή ισοδύναμη αξία σε τοπικό νόμισμα όπως υπολογίζεται τη στιγμή της συναλλαγής), εκτός αν ο αγοραστής ισχυριστεί ότι πρόκειται για Μη εξουσιοδοτημένη συναλλαγή και η συναλλαγή πληροί όλες τις άλλες προϋποθέσεις καταλληλότητας.

Τέλος πάλι από τις 28 Μαΐου 2024 επέρχονται μικρές συντακτικές αλλαγές σε ορισμένες μεταφράσεις διευκόλυνσης στη Σελίδα χρεώσεων καταναλωτών και στη Σελίδα χρεώσεων προμηθευτών.  Συγκεκριμένα στην ελληνική μετάφραση της Σελίδας χρεώσεων καταναλωτών, στην ενότητα με τίτλο “Αποστολή και λήψη πληρωμών” προσθέτουν την πρόταση “Οι χρεώσεις που σχετίζονται με προσωπικές συναλλαγές αναφέρονται παρακάτω”. Αυτή η πρόταση μεταφράζεται στα Αγγλικά σε “The fees for personal transactions are listed below”.

Στην ελληνική μετάφραση της Σελίδας χρεώσεων προμηθευτών, στον πίνακα με τίτλο “Βασική χρέωση για τη λήψη εγχώριων δωρεών”, προσθέτουμε τα γράμματα “(GR)” μετά τη φράση “PayPal Fundraisers (Εμφανιζόμενοι έρανοι) για την Ελλάδα”, και στον πίνακα με την ονομασία “Ανάληψη υπολοίπου από επιχειρηματικό λογαριασμό PayPal”, στη σειρά “Τραπεζικός λογαριασμός ΗΠΑ” αντικαθιστούμε τα γράμματα “BG, RO και SI” με τα “BG, CY, LI, RO”.

Για την αποφυγή αμφιβολιών, ο Πίνακας χρεώσεων που περιέχεται στη Συμφωνία χρήστη PayPal υπερισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικώτερα για τις αλλαγές είτε στην ιστοσελίδα της PayPal είτε στην εφαρμογή που διαθέτουν στο τάμπλετ ή στο σμάρτφων.  Οφείλουν να διαβάσουν προσεκτικά τις γνωστοποιούμενες αλλαγές, να τις κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με αυτές. Αν συνεχίσουν να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της PayPal μετά την εφαρμογή των αλλαγών, αυτό σημαίνει ότι συμφωνούν να δεσμεύωνται από αυτές τις αλλαγές. Σε αυτήν την περίπτωση δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες από τους πελάτες/χρήστες για την αποδοχή αυτών των αλλαγών.

Ωστόσο, αν κάποιοι δεν συμφωνούν με αυτές τις μεταβολές, θα πρέπει τότε να κλείσουν τον λογαριασμό τους στην PayPal πριν από την σχετική ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων αλλαγών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.