Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οικονομική τρομοκρατία;

Όλα τα ΜΜΕ (= Μέσα Μαλακύνσεως Εγκεφάλου) αναφέρουν ότι σύμφωνα με «πηγές», ή σύμφωνα με το σημείωμα του τελούντος υπό παραίτηση πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να πληρωθούν υποχρεώσεις του κράτους από τις αρχές Ιουνίου κιόλας.  Λένε επίσης ότι, σύμφωνα με τις ίδιες «πληροφορίες», μόνο μέχρι την 1η Ιουνίου θα υπάρχει διαθέσιμο ρευστό στα κρατικά ταμεία και μετά ...τέλος!

Απορίες απλού ανθρώπου:
1. Αν τα χρήματα του κρατικού κορβανά φτάνουν μόνο για τις επόμενες 17 ημέρες (μέχρι 1η Ιουνίου), τότε πώς θα γίνουν εκλογές στις 17 Ιουνίου; Ας βγουν αντρίκια και υπεύθυνα να πουν σε όλους, πολιτικούς και πολίτες,. ότι εκλογές δεν έχει λόγω ελλείψεως χρημάτων!
2. Αν τα οικονομικα πράγματα είναι τοσο τραγικά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς η δημιουργία μιας κυβερνήσεως σήμερα θα λύσει αυτό το πρόβλημα μέσα σε μόλις 17 ημέρες. Θα βγάλουν λαγούς από το καπέλο;
3. Πότε θα υπαρξει σωστή ενημέρωση σ’ αυτόν τό τόπο; Δεν ξέρουμε πλέον ποιός μας λέει ψέμματα (κάτι αντιλαμβανόμαστε πάντως) και ποιος μας λέει αλήθεια (αν υπαρχει ακόμη κανεις που να λέει αλήθεια).
4. Πόσο διαφέρει η μισή αλήθεια από το ψέμα;

Sakis Salos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.