Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ανιστόρητοι οικονομικοί αναλυτές

Στο news247 δημοσιεύτηκε άρθρο του Ανδρέα Κούτρα με τίτλο «Drachma ante Portas: Η έξοδος ή μη από το Ευρώ θα γίνει στην Φρανκφούρτη και όχι στο Βερολίνο».  Άρχισα να διαβάζω το άρθρο με ενδιαφέρον, όταν ξαφνικά «σκόνταψα» στην εξής φράση: «Να υπενθυμίσω πως το προεπαναστατικό δάνειο του 1825 διακανονίστηκε τελικώς το 1930»!  (σημείωση· έχω κρατήσει ηλεκτρονικά αντίγραφα σε εικόνες του κειμένου για την περίπτωση που θα διορθωθεί εκ των υστέρων).

Δεν μπόρεσα να συνεχίσω παρακάτω.  Πήγα μόνο στο τέλος του κειμένου να δω ποιός ήταν ο άγνωστος για μένα συντάκτης.  «Ο Ανδρέας Κούτρας εργάζεται στο Λονδίνο ως αναλυτής του Ευρωπαϊκού χρέους και τραπεζικών προϊόντων στην ITC Markets. Ως φυσικός ειδικεύεται στην Γενική θεωρία της Σχετικότητας και την Κοσμολογία».   Απογοήτευση!

Δεν ξέρω πότε διακανονίστηκε τελικώς το δάνειο του 1825, κι ούτε με ενδιαφέρει να μάθω.  Ξέρω όμως ότι η Ελληνική Επανάσταση έγινε το 1821 και ότι στις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους η Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου διεκήρυξε επισήμως, ενώπιον θεού και ανθρώπων, την ανεξαρτησία της Ελλάδας.  Το 1821 λοιπόν και όχι το 1826 ή δεν ξέρω πότε νομίζει ο συντάκτης του προαναφερθέντος άρθρου έγινε και η επανάσταση και η ανεξαρτησία της χώρας.   Επομένως το δάνειο του 1825 δεν ήταν προεπαναστατικό, ούτε φυσικά είναι δυνατόν ένα κράτος να λάβη διεθνές δάνειο, προτού γίνη κράτος!

Μπροστά σε μία τέτοια χοντρή βλακεία, μπροστά σε μία τέτοια εξοργιστική άγνοια της ιστορίας, που δεν επιτρέπεται ούτε στα Ελληνόπουλα του δημοτικού, μπροστά σε μία τέτοια αισχρή παραποίηση των ιστορικών δεδομένων, θέλω μόνο να πω το εξής:

Κύριοι οικονομικοί αναλυτές, όποιοι κι αν είστε και όπου και αν βοσκάτε!
Είστε ανιστόρητοι, απάτριδες και γελοίοι.  Οικονομικές αναλύσεις από ανθρώπους σαν εσάς, που δεν έχουν ούτε τις βασικές γνώσεις του δημοτικού, δεν τις χρειαζόμαστε, δεν τις θέλουμε, δεν τις λαμβάνουμε υπόψη, δεν μας χρησιμεύουν ούτε για μπακαλόχαρτα. Καλύτερα λοιπόν να μασάτε παρά να μιλάτε!

Sakis Salos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.