Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Σχόλιο αναγνώστη περί ξαφνικής ευαισθησίας των δημοσιογράφων


Αλήθεια μήπως η υποκρισία ζει και βασιλεύει στις μέρες μας;
Μήπως η παραπάνω φωτογραφία υποδηλώνει τη στάση ενός μεγάλου μέρους του δημοσιογραφικού κόσμου που δεν είδε, δεν άκουσε και δε μίλησε για κάποιες καταστάσεις των τελευταίων χρόνων; Σας παραθέτω κάποιες απόψεις:
1. Το Προεδρικό Μέγαρο δεν είναι ούτε πεζοδρόμιο, ούτε παιδική χαρά για να συμπεριφέρεται κάποιος με αυτόν τον τρόπο. Είναι ένας θεσμός, τον οποίο όσοι επισκέπτονται πρέπει να σέβονται. Όσοι είστε εκεί είστε φιλοξενούμενοι και οφείλεται να τηρείτε το πρωτόκολλο, άσχετα αν συμφωνείτε ή όχι.
2. Δεν είδα τους δημοσιογράφους να αντιδρούν και τόσο όταν ακούγεται το σύνθημα "Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι". Μήπως και αυτούς τους έχει βάλει ο κ. Μιχαλολιάκος άραγε ή προέρχονται από τους γνωστούς συγκεκριμένους ακροαριστερούς χώρους;
3. Δεν είδα τους δημοσιογράφους να προέβησαν σε διαβήματα στην ΕΣΗΕΑ μετά τον πρόσφατο προπηλακισμό του συνάδελφού τους κ. Μπογδάνου στα Εξάρχεια.
4. Ξαφνικά όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ενώ εάν κάποιος το ανέφερε πριν ένα χρόνο ήταν φασίστας. Θυμηθείτε αντίστοιχα ντοκυμαντέρ Κούλογλου-Θεοδωράκη για τους ταλαιπωρημένους μετανάστες και την προστασία των μειονοτήτων.
5. Δεν είδα αντίστοιχη ευαισθησία για γεγονότα όπως το κάψιμο ανθρώπων στη Marfin, το κάψιμο περιουσιών ή το κάψιμο εθνικών συμβόλων. Αλήθεια τότε γιατί δε ρωτήσατε στα πρωινάδικα τις γνωστές τηλεπερσόνες, ανάμεσα στα κουτσομπολιά και τα κιλοτάκια;
6. Πόσο δημοκράτες και ευαίσθητοι είστε για την ενημέρωση των πολιτών, όταν την ημέρα συλλαλητηρίων εσείς απεργείτε; (Σημείωση: Είστε από τους κλάδους με το μεγαλύτερο αριθμό απεργιών και ιδίως όσοι δουλεύετε στα μεγάλα κανάλια από τους πιο υψηλά αμοιβόμενους)
7. Αλήθεια πόσο κοντά είναι στα προβλήματα και την εξαθλίωση του λαού "αντικειμενικοί", "φιλολαϊκοί" και "προοδευτικοί" δημοσιογράφοι και τηλεσχολιαστές με τα παχυλά τους συμβόλαια και τις κρατικές επιχορηγήσεις από τα λεφτά των φορολογουμένων; Οι οποίοι όσο δεν ασκούν την υψηλή τους κριτική ξεκουράζονται στα χλιδάτα τους σπίτια στην Πάρο, στα κότερα των μεγαλοεκδοτών, στα beach bars τους στη Χαλκιδική ή στα ακριβά τους εστιατόρια!
8. Χτες στην εκπομπή του κ. Θεοδωράκη, το κίνημα των αγανακτισμένων (το οποίο υμνούσατε για μήνες) παρουσιάστηκε ότι μέσα σε αυτό οι Χρυσαυγίτες ήταν εκείνοι που φώναζαν "Να καεί να καεί το μπ....ο η βουλή" και ότι δεν σέβονται των κοινοβουλευτισμό. Για ξανακοιτάξτε πιο προσεχτικά τι κομματικά λάβαρα είχαν υψωμένα και από ποιους πολιτικούς χώρους προέρχονταν οι μούτζες. Μήπως μπροστά στους εκφραστές και τους υποκινητές τους στέκεστε σούζα και όχι στο πάτωμα;
9. Αντιθέτως δεν σας είδα να κόπτεστε και τόσο (αντιθέτως προβάλατε προεκλογικά σποτ) για οργανώσεις που στο πρόγραμμά τους μιλούσαν για κατάργηση της βουλής και αντικατάστασή της με λαϊκές συνελεύσεις, για κατάργηση της αστυνομίας και του στρατού και αντικατάστασή τους με ομάδες επιφυλακής πολιτών και άλλες τέτοιες ουτοπικές, "προοδευτικές", πλην όμως ξεκάθαρα αντισυνταγματικές προτάσεις!
10. Αλήθεια πόσο δημοκρατικό είναι να αφιερώνετε τόσο τηλεοπτικό χρόνο σε κόμματα του 0,5-3% (Δράση, Οικολόγοι, Κατσέλη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΣΥ) και να αποκλείετε άλλα του 7-16%. Και για να εξηγούμαι, σε αυτά το κόμματα περιλαμβάνω τόσο τη Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που είμαι αντίθετος με τις περισσότερες απόψεις που εκφράζει. Αλήθεια πόσο είχατε προβάλει προεκλογικά τον κ. Τσίπρα και πόσο εκ των υστέρων (με το σιγοντάρισμα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και των συντρόφων της ΔΗΜΑΡ) τον παρουσιάζετε ως υπέρμαχο της Ακυβερνησίας;
Δεν θα συνεχίσω με διλήμματα τύπου Στάλιν-Χίτλερ, προδοτών-δοσιλόγων όμως πιστεύω ότι είναι κοινή άποψη ότι τα Μέσα και οι υπάλληλοί τους θρέφουν και γλείφουν μια ψευτοαριστερίζουσα νοοτροπία, μια δημοκρατία ala carte, που καθετί δεν τους αρέσει το αντιμετωπίζουν με φασιστικό τρόπο. Οτιδήποτε διαφορετικό, οτιδήποτε εναντίον του συστήματος, οτιδήποτε εναντίον της πατρίδας, οτιδήποτε εναντίον των λαϊκών συμφερόντων. Κοιτάξτε πάλι τη φωτογραφία και αναρωτηθείτε πολλές φορές για τη στάση των δημοσιογράφων: Για το συστημα δεν ακουνε, δε βλεπουν και δε μιλανε για τιποτα! Για οτι ειναι εναντιον του συστηματος δεν το ακουνε, δεν το βλεπουν και δεν συνομιλουν μαζι του!

Αναγνώστης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.