Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Αλλαγές στην παροχή υπηρεσιών του YouTube

 

Από χτές 1η Ιουνίου ισχύουν νέοι όροι για τους χρήστες του YouTube που βρίσκονται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.  Το YouTube είχε φροντίσει να ενημερώσει τους χρήστες του εκτός ΗΠΑ, άρα και τους Ευρωπαίους, μία εβδομάδα νωρίτερα στέλνοντας σε όλους προσωπικά ημέιλ.  


Όλοι οι χρήστες έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το οποίο ενημερώνονταν για τους νέους Όρους Παροχής Υπηρεσιών ("Όροι") του YouTube.  Ο διεθνής αυτός διαδικτυακός πάροχος προέβη σ᾿ αυτήν την ενέργεια, προκειμένου να αποσαφηνίσει τους όρους του και να παράσχη διαφάνεια στους χρήστες του. Οι Όροι ενημερώθηκαν παρομοίως στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο του 2020. Αυτές οι αλλαγές δεν θα πρέπει να αλλάζουν σημαντικά τον τρόπο που οι μέχρι τώρα χρήστες αποκτούσαν πρόσβαση ή χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία YouTube.

 

Μια σύνοψη των αλλαγών:

  • Περιορισμοί στην αναγνώριση προσώπου. Στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών υπάρχει ήδη δήλωση ότι οι χρήστες της υπηρεσίας δεν μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες που ενδέχεται να ταυτοποιούν ένα άτομο χωρίς την άδειά του. Παρόλο που σε αυτές τις πληροφορίες περιλαμβάνονται πάντα οι πληροφορίες αναγνώρισης προσώπου, οι νέοι Όροι το δηλώνουν με σαφήνεια.
  • Δικαίωμα δημιουργίας εσόδων του YouTube. Το YouTube έχει το δικαίωμα να δημιουργεί έσοδα από ολόκληρο το περιεχόμενο στην πλατφόρμα και ενδέχεται να εμφανίζονται διαφημίσεις σε βίντεο από κανάλια που δεν ανήκουν στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube.
  • Πληρωμές δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και παρακράτηση φόρου. Για τους δημιουργούς που δικαιούνται να λαμβάνουν πληρωμές εσόδων, οι εν λόγω πληρωμές θα θεωρούνται δικαιώματα εκμετάλλευσης σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία των ΗΠΑ και η Google θα παρακρατήσει φόρους, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία.  Επισημαίνουμε ότι οι χρήστες θα φορολογούνται σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ και όχι σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας όπου βρίσκονται και χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη υπηρεσία!
 

Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τις ενημερώσεις στους Όρους. Οι νέοι Όροι έχουν ήδη τεθή σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2021 για τους χρήστες εκτός των ΗΠΑ. Αν συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το YouTube μετά από αυτήν την ημερομηνία, αυτό σημαίνει αυτοδικαίως ότι συμφωνείτε με τους νέους Όρους. Λάβετε υπόψη ότι, αν επιτρέψετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί το YouTube Kids, τότε συμφωνείτε με τους νέους Όρους και για λογαριασμό του παιδιού σας.

 

Όσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφτούν το Κέντρο βοήθειας του YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.