Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Διαμαρτυρίες συνταξιούχων

 

«ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ» (σχόλια στην επικαιρότητα)

 

Διαμαρτυρίες συνταξιούχων

 

Πρωί πρωί στην τράπεζα ο έρμος συνταξιούχος αυτής της χώρας πάει να πάρει την σύνταξή του.  Την βλέπει μειωμένη άλλοτε κατά 10%, άλλοτε κατά 20% κλπ., ανάλογα με τις φιλολαϊκές αποφάσεις της κάθε κυβέρνησης και του κάθε υπουργού, κι ο συνταξιούχος παθαίνει ένα μίνι εγκεφαλικό. 

Άλλωστε ποιός το αμφισβητεί ότι όλες οι μειώσεις συντάξεων και όλες οι υπερφορολογήσεις των μισθωτών γίνονται χάρη στις φιλολαϊκές «κόκκινες» γραμμές των πολιτικών μας;

Μετά το πρώτο σόκ ο κακόμοιρος συνταξιούχος αρχίζει την γκρίνια και την διαμαρτυρία. Πού διαμαρτύρεσαι, δύσμοιρε; στον γκισέ της τράπεζας;  Τί δουλειά έχει ο ταμίας της τράπεζας; Δεν είναι η τράπεζα που σου μείωσε την σύνταξη! Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση αυτή. 

Γιατί λοιπόν διαμαρτύρεσαι στην τράπεζα; Αλλού πρέπει να πάς να διαμαρτυρηθείς!  Σε άλλους πρέπει να υψώσεις την φωνή σου για την κομμένη σου σύνταξη, όχι στην τράπεζα!

 

Sakis Salos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε την ελευθερία εκφράσεως της γνώμης και την ελευθερία του λόγου, γι᾿ αυτό είναι πιθανό να δημοσιεύσουμε και κείμενα που μας απεστάλησαν, με τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε. Τα άρθρα και τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από αυτό το ιστολόγιο (blog). Το παρόν ιστολόγιο (blog) δεν δεσμεύεται για δημοσίευση κάθε κειμένου που μας αποστέλλεται, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να διορθώνει τις τυχόν ανορθογραφίες και ασυνταξίες των κειμένων ή να ενιαιοποιεί, όταν χρειάζεται, την ορθογραφία των συνεργασιών. Επίσης διατηρεί τό δικαίωμα να περικόπτει ή να αποδίδει περιληπτικώς το περιεχόμενο των δημοσιευομένων κειμένων ή να χωρίζει ένα μεγάλο κείμενο σε μικρότερες δημοσιεύσεις ή αντίθετα να ενώνει μικρά κείμενα σε μία ενιαία δημοσίευση, εφόσον δεν αλλοιώνεται το νόημα του αρχικού κειμένου. Η όποια διατυπούμενη κριτική ή αντίθετη άποψη (σε άρθρα ή σχόλια) πρέπει να είναι κόσμια και να αναφέρεται σε ιδέες, γεγονότα και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Δεν επιτρέπονται η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία, οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, η βωμολοχία, η λεκτική βία, η συκοφαντία, τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια, λέξεις χυδαίες ή σεξουαλικού περιεχομένου. Όποτε εντοπίζονται τέτοια μηνύματα-σχόλια θα τροποποιούνται ή θα διαγράφονται.